Kunstnere i Article 2015

Heather Dewey-Hagborg

Heather Dewey-Hagborg / Photographer: Jingyu Lin

Heather Dewey-Hagborg er et tverrfaglig kunstner og pedagog som er interessert i kunst som forskning og kritisk undersøkelse. Heather har vist arbeid internasjonalt på arrangementer og arenaer inkludert Polen Mediations Bienniale, Ars Electronica, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Science Gallery Dublin, PS1 Moma, New Museum, og Eyebeam Art and Technology Center i New York City. Hennes arbeid har vært mye omtalt i media, fra New York Times og BBC til TED og Wired.

Kate Nichols

Kate Nichols

Kunstner og TED Fellow Kate Nichols syntetiserer nanopartikler for å etterligne strukturelt fargede dyr, dyrker kunstig hud fra mikroorganismer, og tilvirker sin egne maling, etter oppskrifter fra det 15. århundre. Hennes kunstverk har blitt omtalt på forsiden av tidsskriftet Nature, på TED scenen, og i Leonardo museets faste samling. Kate har en B.A. i Studio Art fra Kenyon College, en MA i Visual Studies fra UC Berkeley, og en MFA fra California College of the Arts. Hun bor i San Francisco.

Next Nature

Next Nature logo

Next Nature nettverket forsker og visualiserer det endrede forhold mellom mennesker, natur og teknologi. De fungerer som en tanke- og designtank. Next Nature initierer publikasjoner i ulike medier (nettsider, bøker, DVD, produkter, magasiner, programvare, etc) og organisere eventer (i byer som i Amsterdam, Eindhoven og Los Angeles). De fremmer crossover mellom vitenskap, design, kunst og populærkultur. Next Nature stiftelsen er basert i Amsterdam. Next Nature lab er koblet til Industri Design avdelingen ved Eindhoven Tekniske Universitet. 

Paul Vanouse

Paul Vanouse

Paul Vanouse er en kunstner og professor i Visuelle studier ved Universitetet i Buffalo, NY, hvor han leder programmet Emerging Practices. Tverrfaglighet og lidenskapelig amatørisme veileder hans kunstpraksis. Hans biologiske og interaktive medieprosjekter har vært utstilt i over 20 land og bredt over hele USA.Hans siste prosjekter, "Latent Figur Protocol", "Ocular Revision" og "Suspect Inversion Center" bruker molekylærbiologiske teknikker for å utfordre "genom-hypen" og å konfrontere spørsmål rundt DNA analyse, spesielt ideen til det mest autoritære bildet av vår tid, at DNA fingeravtrykk, er liksom naturlig.

Samarbeidspartnere