Jalila Essaïdi

2.6g 329m/s BULLETPROOF SKIN  /  LIFE VESSELS 

Jalila Essaïdi er basert ved DIYbio laboratoriet BioArt Laboratory i Eindhoven. Vi vil vise hennes arbeider 2.6g 329m/s BULLETPROOF SKIN, et arbeid med kultivert menneskehud forsterket med genetisk modifisert edderkopp silke, og en serie med nye arbeider kalt LIFE VESSELS som utforsker hvordan det ville se ut om mennesket gradvis kunne erverve edderkoppsilke-hud.

2.6g 329m/s BULLETPROOF SKIN
Å UTFORSKE GRENSER VED Å TRENGE GJENNOM BARRIERER
2.6g 329m/s er teststandarden for skuddsikre vester. En Type 1 skuddsikker vest skal beskytte deg mot vekten og farten fra en .22-kaliber Long Rifle-kule. Kan edderkoppsilke gjøre samme nytten?

ET VERK OM SIKKERHETENS RELATIVITET OG TOSIDIGHET
Hva betyr det å føle seg trygg? Hvordan påvirkes trygghetsfølelsen vår av vold i mediene? Hvordan kan og bør vi beskytte oss?

Med‘2.6g 329m/s’, også kjent som ‘Bulletproof Skin’, utforsker Jalila Essaïdi hva sikkerhet kan bety - sosialt, politisk, etisk og kulturelt - i en verden som har tilgang på nye bioteknologier. Det gjør hun gjennom å forsterke menneskehud in vitro med edderkoppsilke fra genmodifiserte edderkopper for å forsøke å stoppe en kule i fart.
Edderkoppsilke er relativt sett mye sterkere enn stål. I en tykk vev ville den kunne motstå treff fra en kule - slik edderkoppnettet stopper en bie som flyr inn i det. Om menneskehud kunne produsere en slik tråd, ville vi være beskyttet fra våpenkuler? Sammen med Forensic Genomics Consortium Netherlands har Essaïdi testet dette, ved å implantere edderkoppsilke i menneskehud og utsette den for et kuleskudd.
Med dette verket vil Essaïdi vise at sikkerhet, i bredeste forstand, er relativt. Hva betyr det egentlig at noe er “skuddsikkert”?

LIFE VESSELS 
I løpet av utstillingen presenterer Jalila også sitt nye verk 'Life Vessels', en oppfølger til '2.6g 329m/s'. Her spinner hun videre på konklusjonen om at å styrke menneskehuden ikke gjør personen mindre sårbar. I en verden hvor huden ikke lenger har samme kraft som tidligere til å beskytte vårt indre, er 'Life Vessels' en søken etter å finne, bevare og beholde livets essens.

http://jalilaessaidi.com


Jalila Essaïdi, en kunstner som bor og arbeider i Nederland, er grunnlegger og direktør for BioArt Laboratories Foundation, et åpent laboratorium for innovatører fra alle felt, og direktør for bioteknologifirmaet Inspidere®.

Essaidi har mottatt flere priser, blant annet Designers & Artists 4 Genomics Award, og en utmerkelse i kategorien Hybrid Art på den prestisjefylte Prix Ars Electronica 2012. Essaïdis prosjekter har blitt dekket av flere store medieaktører som Reuters, the Huffington Post, CNN og BBC, og hun har gitt intervjuer og holdt forelesninger over hele verden.

Samarbeidspartnere