Tema : DIREKTE DEMOKRATI og et forrykende Gameshow kalt "Who wants to be?..."

19 okt 2012 -
19:00 til 21:00

Fredag 19 oktober presenterer vi et sosialt eksperiment i form av et gameshow utviklet av kunst kollektivet The People Speak
Gameshowet heter "Who wants to be?..." - og er din sjanse til å vinne kveldens pott!!
Se denne teaseren via YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=n11pW9kTv9s
(SKUR2 | kl.19:00 - 21:00 | 100 kroner | på engelsk)

I forbindelse med den pågående økonomiske og finansielle krisen i Europa, der nasjonale myndigheter bidrar med enorme summer for å redde andre europeiske land i gjeld (mens de ofte samtidig kutter offentlige utgifter hjemme), kan europeiske borgere skal føle at de har lite å si i hvor skattepengene deres blir brukt. Som et resultat av at mange innbyggere krever en mer direkte demokrati i Europa, for eksempel i form av folkeavstemninger for å avgjøre europeiske økonomiske støtteprogrammer. Men hva ville skje når vi alle fikk noe å si på hvordan offentlige penger ble fordelt på et europeisk nivå? Ville sluttresultatet bli en solid offentlig utgifts politikk eller bare dårlige kompromisser?

Who wants to be ...? er et sosialt eksperiment i form av et gameshow utviklet av kunst kollektivet “The People Speak”. Her kan alle som har et prosjekt de trenger penger til å realisere få mulighet til å vinne kveldens pott!
Alle besøkende donerer 100 Nkr. på forhånd for å gå inn i spillet, etter en felles idédugnad, argumenterer, og stemmer deltagerne på hvordan de kollektive penger skal brukes. Spørsmål rundt verdi,felles idealer vil småkoke under overflaten av denne «direkte demokratiske game showet".
Forrige "Who Wants to Be…?" game show har gitt publikum underholdende ideer både - latterlige og sublime. Fra å lage verdens største benk, til innspilling av en jule-cd til å plante trær i Columbia.
Alt kan skje. Alt er mulig i Who wants to be ...? Det som er sikkert er at du vil ha noe å si om det.

Samarbeidspartnere