Artist Talk : Zack Denfeld/Outreach Coordinator/Center for Genomic Gastronomy

7 okt 2012 -
14:00 til 16:00

(SKUR 2 | kl.14.00 - 16.00 | Billetter: 50 NOK | på Engelsk)

Antropocentrisk måltid: transgenetisk fisk, mutagen frukt og poteter fra verdensrommet.

De siste to årene har ”The Center for Genomic Gastronomi” ervervet seg kunnskap om matlaging og spising av uventede ingredienser som : transgenetisk sebrafisk, mutagen grapefrukt, søtet luftforurensning og søtpoteter fra verdensrommet. Hver av disse ingrediensene er resultatet av menneskelige inngrep i levende systemer som organismer, økosystem og selve biosfæren.
I dette foredraget vil Zack Denfeld, senterets oppsøkende koordinator, lage forbindelser mellom uventede ingredienser, menneskelige mat systemer og planetarisk endring.

Del 1 av presentasjonen vil innføre publikum til 2-års arbeid med oppskrifter til noe av den bisarre bioteknologi og gener som utgjør det menneskelige mat systemet på planeten jorden, inkludert: Selvlysende Sushi, Mutagen Damp og ferske Space Nudler.

I del 2 av presentasjonen kan publikum være med å bestemme hvilke slags ingredienser de ville nektet å spise, og hva slags ingredienser og mat de ønsker seg for fremtiden. Vi vil diskutere utopiske retter, elastisk bioteknologi og konsumenter som bestemmer utvalget.

I del 3 vil Zack gi tilgang til ressurser og foreslå mulige prosjekter for mat hackere, som gruvedrift IAEA database av stråle dyrking, spise ting som ikke er ment å bli spist og forsvare det biologiske mangfoldet i landbruket.

Ved å innføre mindre kjente fortellinger fra mathistorien og teknologi, gis tilgang til ressurser som kunstneren håper å få flere matnysgjerrige til å utforske, stille spørsmål og omstrukturere matsystemet på nivå med organismer og ingredienser.

Samarbeidspartnere