Workshop: Scott Kellogg - Teknologier for radikal økologisk urban livsstil

16 sep 2010 -
10:00 til 17:00

Sted Tou Scene (Loft)
Tidspunkt 16 september 10:00 – 17:00
Påmelding (innen 13.September) contact@article.no
Pris 200kr/150kr studenter

Når klimaendringer og energiutarming løper sammen i nær fremtid, vil menneskeheten stå overfor et endret samfunn basert på bærekraftige prinsipper. Det blir nødvendig at vi reduserer forbruket av Jordens ressurser drastisk, samtidig som vi må resirkulere avfallsprodukter tilbake til natursystemene. For dem som ikke er kjent med grunnprinsippene, kan utfordringen ved å oppnå global bærekraftighet virke avskrekkende og forvirrende.

På dette seminaret gir bærekrafteksperten Scott Kellogg deltakerne en grunnleggende ”verktøykasse” med ferdigheter og kunnskap til bruk for alle som ønsker å skape bærekraftige systemer i sine egne lokalsamfunn. Ved bruk av rimelige og enkle design lærer deltakerne hvordan de kan bygge en selvstendig infrastruktur ved bruk av gjenvunne og resirkulerte materialer. Disse økologiske teknologiene kan anvendes både i urbane og landlige omgivelser, og kan i mange tilfeller til og med brukes i leiligheter.

Deltakelse på et eller flere av disse seminarene gir bedre forståelse av økologiske prosesser, og bidrar til økt kunnskap om miljøvitenskapene. Det legges vekt på bærekraftighet som en grunnleggende komponent i en større kamp for global rettferdighet.

Her er en liste over alle de bærekraftige systemene som diskuteres på seminaret.
Markkompost/kompostte
Konstruert våtmark
Matlaging med en gammel parabolantenne
Soppkultivering
Bygg en liten biogasskoker
Bygg et regnvannsinnsamlingssystem

Andre emner som omfattes i diskusjonen
Jordbygging og asfaltfjerning
Biofornyelse (rensing avkontaminert jord ved bruk av planter, sopp og biologiske prosesser)
Urbane kyllinger og smådyrsbesetning
Akvakultur (dammer, planter, fisk og alger)
Passiv solcelle- og sykkelvindmøller
Biodrivstoff av vegetabilsk olje
Naturlige konstruksjonsmetoder – høy baller,leire, treflis
Renovering av nedlagte industrianlegg
Gjør-det-selv-luftrenser
Kamp om tomter og statushevelse
Energireduksjon, fremtiden til byer
og klimarettferdighet.
* * * * * * *
Biografi
Scott Kellogg er medforfatter av boken "Toolbox for Sustainable City Living: A Do-it-Ourselves Guide" (South End Press) og hovedlærer for R.U.S.T. (The Radical Urban Sustainability Training), et intensivt helgeseminar om urbane økologiske overlevelsesferdigheter.
For øyeblikket oppretter Scott en ny organisasjon i Albany i New York kalt Radix økologiske bærekraftsenter. Planen er at det skal demonstrere miljøteknologier og bærekraftige mikrobransjer som kan anvendes i dagens urbane miljø.
Scott er også en av grunnleggerne for Rhizome Collective (www.rhizomecollective.org) i Austin i Texas, et urbant undervisningsprosjekt om bærekraftighet, og jobbet som leder for bærekraftprogrammet fra 2000-2009.
Han har omfattende erfaring med design og bygging av uttallige bærekraftige systemer, og har undervist på utallige seminarer og bærekraftkurs i flere deler på så forskjellige steder som Mexico, Øst-Timor, Canada og bykjerner i USA. Han jobber for øyeblikket med en Mastergrad i miljøvitenskap ved Johns Hopkins-universitetet

www.radicalsustainability.org

Samarbeidspartnere