Sophie Jerram (NZ)

Sophie Jerram (NZ) /
”Last Gasp” (installation)
Visningssted: Intervensjon i byrommet - Se opp for kunstnerens merkede flasker (Last Gasp/Siste Grep og Vinner) i noen av nærbutikkene i sentrum: på ICA matbutikk (Steen & Strøm), 7-11 på Skagen, og Narvesen på Sølvberget.

”Refined Life” (video)
Visningssted: Public Screens skjerm, Tou Scene café

Markedsføringen av vann som en vare er nært knyttet til den samme for olje. På et overfladisk nivå er vannemballering hovedsakelig avhengig av plastpolymere (biprodukt av råolje) og energiintense fabrikkprosesser. Metoden for å skape forbrukeretterspørsel etter en tidligere rikelig ressurs, er systematisk avhengig av pålitelig og regelmessig distribusjon til et marked, og selges på begrepet om ressursens knapphet.
Tilbudet på etiketten oppfordrer ofte forbrukeren til øyeblikkelig påfyll, og gir en flyktig påminnelse om kilden til vannet gjennom fordekte eller direkte visuelle henvisninger. Ved å tilby øyeblikkelig forfriskning, hindres forbrukeren i å søke og engasjere seg i lokale vannkilder.
Prosjektet The Last Gasp gjør en verdivurdering av vannflaskenes kommersielle tilbud om forfriskning til sluttbrukeren ved å feste et nytt merke på ellers ubrukte vannflasker. Ved å engasjere seg i kommersiell markedsføring av vann, er hensikten også at et arbeidsforhold utvikles sammen med selgeren.

Refined Life
Ved bruk av resirkulert filmteknikk blandet med samtidig live action, låner Forfinet liv filmklipp fra filmen Giant fra 1956 med James Dean og 80-tallsserien Dallas. Forfinet liv viser mekanisert arbeid seksualisert som maskulint mot.

BIOGRAFI
Sophie Jerram er en kunstner og uavhengig kurator basert i Wellington på New Zealand.

Et utvalg av hennes nyeste prosjekter er The Mud People of Tawharanui for prosjektet The Tawharanui Open Sanctuary (New Zealand, mars 2010), Southern Men on the Rig for The Water Show (Physics Room, Christchurch 2008) og Oil on Troubled Water (Enjoy Gallery Wellington, 2007).

Kuratorprosjekter: Kim Paton’s Free Store som del av serien Letting Space (kuratert sammen med Mark Amery); Bombs Away (Physics Room og Adam Art Galleries 2005); Posted Love (Nasjonalbiblioteket på New Zealand, og turné til 4 steder, 1999).

Sophie er også en av grunnleggerne av Now Future-partnerskapet, og utarbeidet sammen med grunnleggeren Dugal McKinnon en serie tverrfaglige samtaler mellom kunstnere, forretningsfolk og forskere om emnet klimaendring, kalt Dialogues with Tomorrow.

www.nowfuture.org.nz/dialogues
www.stealthfoundation.net
www.nowfuture.org.nz
www.lettingspace.org.nz

Samarbeidspartnere