Karolina Sobecka

Karolina Sobecka (PO) - “Amateur Human”
Visningssted: Festival kontor, Nytorget.17
Åpningstider: man-fre 10.00-16.00 / lør-søn 12.00-16.00

Amateur Human (AH) er en serie med lekent tilbehør, håndgripelige informasjonsenheter som personliggjør vårt forhold til miljøet. AH-design er en strategi som utforsker overlappingen mellom det materielle og det immaterielle, de sosiale og fysiologiske mekanismene bak atferden vår. Målet er å skape objekter som er blandinger av fysisk form og psykologi, å legemliggjøre tendenser, bekymringer, ønsker og kunnskaper hos menneskene som bruker dem. Av all den materielle kulturen, legemliggjør tilbehør våre følelsesmessige og personlige behov, irrasjonelle tendenser og ønsker. De er symboler på sosial nyskaping og en endret livsstil. I dette prosjektet blir tilbehør, i hjertet av forbrukerkulturen, undergravet ― ikke for å utnytte folks overbevisninger og ønsker, men for å utforske og reflektere på dem.

BIOGRAFI
Polske Karolina Sobecka jobber med animasjon, design, interaktivitet, fysisk databehandling, dataspill og andre medier og formater. Arbeidet hennes utforsker ofte kulturelle konsekvenser av vitenskapelige og teknologiske fremskritt, og oppfatningenes subjektivitet.
Sobecka fikk sin bachelorgrad fra Kunstinstituttet i Chicago og sin Mastergrad fra Calarts i eksperimentell animasjon/integrert media. Hun har også studert og undervist ved University i Washingtons doktorgradsprogram for digital kunst og eksperimentelle medier.

Sobeckas arbeid har blitt vist på festivaler og i gallerier over hele verden, blant annet
hos V&A, Beall-senteret for kunst og teknologi, ISEA og Medialab Prado. Hun har vunnet priser fra Creative Capital, Staten New Yorks kunstnerråd, Prinsesse Graces stiftelse, Platform internasjonale animasjonsfestival, Vidas priser for kunst og kunstig liv, Asias digitale kunstfestival og Japans mediekunstfestival.

www.amateurhuman.org

Samarbeidspartnere