James Webb (ZA)

James Webb (ZA)/ "In Living Memory Of What Never Happened"
Visningssted: Byparken - Paviljong

En offentlig melding-erklærer "Mine damer og herrer, din oppmerksomhet takk. Du blir påminnet om at alt er fint", er kringkastet på tilfeldige intervaller i løpet av dagen, i et offentlig rom. Intervensjonen er uannonsert og presenteres uten noen sammenheng, slik at et tilfeldig publikum kan tolke hva denne åpne uttalelsen kan bety eller henvise til.

Arbeidet har stemmen til Bjørn Willberg Andersen, og ble opprettet med hjelp av Maia Urstad, Lars Ove Toft og Sissel Lillebostad.

BIO
James Webb (f. 1975, Kimberley) har jobbet med store installasjoner i gallerier og museer, samt uanmeldte intervensjoner i det offentlige rom siden 2001. Hans arbeid stiller spørsmål ved innholdet i troen på vår moderne verden, ofte med eksotisme, til fortrengning og humor for nå disse målene. Han har deltatt på utstillinger som tredje Marrakech Biennale, 2009 Melbourne International Arts Festival, og den 9. Biennale d'Art Contemporain de Lyon.

Kjente siste prosjekter inkluderer "Skrik", hvor kunstneren inviterte medlemmene i galleriet stab av Reina Sofia-museet i Madrid til å skrike til Picassos Guernica, "Autohagiography," en installasjon bestående av lyd intervjuer med seg selv under hypnose, og "There Is No Place Called Home "en pågående, verdensomspennende intervensjon med bruk av utenlandske fuglesanger kringkastet via høyttalere skjult i lokale trær, for eksempel lydbilde fra fugler i Sør-Afrika om sommeren spilt i japanske trær i løpet av vinteren.

Samarbeidspartnere