Andrea Polli (US)

Andrea Polli (US) / “Ground Truth“
Visningssted: Sølvberget Kulturhus (foajee)
Åpningstider: man-fre 10.00-22.00 (søn12.00-22.00)

“Jeg gleder meg over å se diskusjonen rundt ”Ground Truth" fordi det er tilknyttet et emne jeg er lidenskapelig opptatt av – hvordan vi kan gjøre dataene vi får fra instrumenter ”intime”. Roger Malina, The Leonardo Journal of Art, Science and Technology

I nesten 100 år, over hele verden fra Antarktis og Grønland til midt i Stillehavet har folk blitt stasjonert på fjerntliggende, ubekvemme og av og til farlige steder kun for å fysisk observere og registrere været. Meteorologer, militære og sivile piloter, flygeledere og mange andre avhenger av disse regelmessige opplysningene, det de kaller ”Ground Truth", på tross av mengden av instrumentene som kan gi oss mye mer detaljert informasjon uten å sette menneskeliv i fare. Hvorfor er vi fremdeles avhengige av folk som står på bakken og ser opp mot skyene med alle de sofistikerte sanseinstrumentene og satellittbildene vi har? Hva er meningen med ”Ground Truth"?

Prosjektet ”Ground Truth" forsøker å besvare disse spørsmålene ved å følge værobservatører og klimaforskere som vedlikeholder og samler inn data fra instrumenter og egne kropper i felten i Arktis og Antarktis. ”Ground Truth" utforsker global klimaendring, menneskelig tilstedeværelse i disse ekstreme omgivelsene og den ubønnhørlige tilknytningen mellom menneskelivet og jordens naturlige sykluser.

BIOGRAFI
Andrea Polli, www.andreapolli.com, er en digital medieartist, førsteamanuensis innenfor bildekunst og ingeniørvirksomhet og Mesa Del Sol-leder for digitale media ved universitetet New Mexico. Pollis arbeid med forskning, teknologi og media har blitt presentert på mange steder, blant annet Whitney Museum of American Art Artport og Field Museum of Natural History. Arbeidet hennes har blitt omtalt i Los Angeles Times, Art in America, Art News, NY Arts med mer. I 2007-2008 tilbrakte hun sju uker i Antarktis finansiert av National Science Foundation.

http://www.90degreessouth.org

Støttet av Det finske biokunstsamfunnet, Universitetet i Helsingfors, Kilpisjärvi biologiske stasjon, The Long Term Ecological Network, National Science Foundations Antarktis-program for kunstnere og forfattere, Universitetet i Colorado, Boulder-senteret for humaniora og kunst, avdelingen for kunst og kunsthistorie, ATLAS-instituttet og Programmet for studentforskning samt PSC-CUNYs forskningsstiftelse

Samarbeidspartnere