Kunstnere i Article 2010

Andrea Polli (US)

Ground Truth

I nesten 100 år, over hele verden fra Antarktis og Grønland til midt i Stillehavet har folk blitt stasjonert på fjerntliggende, ubekvemme og av og til farlige steder kun for å fysisk observere og registrere været. Meteorologer, militære og sivile piloter, flygeledere og mange andre avhenger av disse regelmessige opplysningene, det de kaller ”Ground Truth

Beehive Design Collective (US)

carricane

The Beehive Collective har bidratt med sine kunstneriske illustrasjoner til Article Biennalen sin plakat og program.
The Beehive Collective er en mangesidig organisme med mange og varierte prosjekter.
Arbeidet som de fleste kjenner dem for er deres plakater-dette er en grafisk tilnærming til alternative verktøy for å utdanne og organisere.

HOAX (NO)

HOAX

HOAX er et kunstner navn til en norsk anerkjent grafittikunstner som vil presentere et spesial laget verk til Article Biennalen i Tou Vindu.

James Webb (ZA)

En offentlig melding-erklærer "Mine damer og herrer, din oppmerksomhet takk. Du blir påminnet om at alt er fint", er kringkastet på tilfeldige intervaller i løpet av dagen, i et offentlig rom. Intervensjonen er uannonsert og presenteres uten noen sammenheng, slik at et tilfeldig publikum kan tolke hva denne åpne uttalelsen kan bety eller henvise til.

Karolina Sobecka

Puff 01

Amateur Human (AH) er en serie med lekent tilbehør, håndgripelige informasjonsenheter som personliggjør vårt forhold til miljøet. AH-design er en strategi som utforsker overlappingen mellom det materielle og det immaterielle, de sosiale og fysiologiske mekanismene bak atferden vår

Lerato Shadi (ZA)

Hema

Hema (eller seks timer med ut-pust fanget i 792 ballonger) tar et offentlig rom som utgangspunkt. Arbeidet er basert på opptak av en performance iscenesatt av Shadi ved kontorene til reklamebyrået Ogilvy i Cape Town.

Momoko Seto (JP)

Denne filmen viser en bekymringsfull, underlig men likevel leken verden bygd opp av kun saltkrystallformasjoner. Krystallene fysiske skjønnhet og korroderende egenskaper skaper et eiendommelig paradoks som minner oss om et levende, invaderende og farlig vesen.

Nele Azevedo (BR)

Minimum Monument Berlim September 2009 photo Néle Azevedo

Minimum Monument er et urbant intervensjonsprosjekt på offentlig eiendom. Hundrevis av isskulpturer plasseres på sentrale steder i byer, og ved hjelp fra forbipasserende blir de overlatt til å smelte bort.

Scott Kellogg (US)

Når klimaendringer og energiutarming løper sammen i nær fremtid, vil menneskeheten stå overfor et endret samfunn basert på bærekraftige prinsipper. Det blir nødvendig at vi reduserer forbruket av Jordens ressurser drastisk, samtidig som vi må resirkulere avfallsprodukter tilbake til natursystemene. For dem som ikke er kjent med grunnprinsippene, kan utfordringen ved å oppnå global bærekraftighet virke avskrekkende og forvirrende.

Simon Høgsberg (DK)

Free Advice

I løpet av fire dager i september (2010) gir den danske fotografen Simon Høgsberg alle som har trang til å diskutere bestemte saker Gratis råd + kaffe på Torget i Stavanger.

Sophie Jerram (NZ)

Last Gasp

Prosjektet The Last Gasp gjør en verdivurdering av vannflaskenes kommersielle tilbud om forfriskning til sluttbrukeren ved å feste et nytt merke på ellers ubrukte vannflasker

Terike Haapoja (FI)

Terika Haapoja Entropy 01

Videoinstallasjonen ENTROPY viser nedkjølingen av en hestekropp etter at den døde, tatt opp med et infrarødt kamera. Den originale lengden på 9 timer er redigert ned til en 25-minutters syklus.

The Yes Men

The Yes Men 01

Yes Men Fix the World er en sann historie som følger et par eksentriske politiske aktivister som infiltrerer forretningsverden og utfører vanvittige pek for å kaste lys over hvordan forretningsverdens grådighet ødelegger planeten. Langs veien oppdager duoen synderne bak grådighetskulturen, og i en utrolig positiv finale finner de en måte alle kan overvinne denne kulturen og redde sivilisasjonen fra de verste utskeielsene på.

Tove

Definisjonsmakt nr 4. Av Tove Kommedal Definisjonsmakt nr 4. er et arbeid som tar sikte på å utvide og problematisere begrepet Norges matfat. Hva er det som gir en råvare status? Når blir det makabre estetisk, det upopulære trendy, det usmakelige smakfullt? Hvem er premissleverandør for hva som er hipt, sunt, usunt eller motbydelig? Hvem har definisjonsmakt? Velkommen til bords! Kommedal leter ikke etter konkrete svar eller løsninger, men ønsker å åpne opp for en diskurs mellom materiale, form og mening.

Ubermorgen.com (AT/CH/USA)

Ubermorgen.com vil markedsføre en ny merkevare for drivstoff under Article.
Merkevaren vil bli annonsert gjennom egen nettside og en klistermerkekampanje.

Samarbeidspartnere